Födelsedag

Födelsedag

Skagenbakelser

Skagenbakelser

8 skivar ljust bröd, surdegsbröd eller rostbröd. 1FYLLNING. 200 gram oskalade räkor eller 100 gram skalade räkor
Mont d'Or-ost med chark och dopp

Mont d'Or-ost med chark och dopp

1 Mont d’Or, vällagrad 1 klyfta vitlök, tunnskivad 0,5 dl torrt vitt vin (ha gärna samma vin i glasen också) charkuterier (med fördel lufttorkade skinkor och salami) cornichons oliver baguette
Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén
Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor

Ingredienser Portioner. 10 2 burkar kronärtskocksbottnar (à 400 g) 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad basilika Lägg till i inköpslistan
Potatiskakor med spenat och fetaost

Potatiskakor med spenat och fetaost

Riv potatis och lök med en hushållsassistent eller på de stora hålen på ett rivjärn. Stek spenaten i smör med salt tills den mjuknat
Räk- och laxtårta

Räk- och laxtårta

Ingredienser Portioner. 8 200 g kavring 25 g smör eller margarin 3 gelatinblad 400 g skalade räkor 2 dl crème fraiche 1/2 finhackad rödlök 2 msk hackad dill 2 msk pressad citron 1 msk hummerfond 1 krm vitpeppar 6 skivor rökt lax Lägg till i inköpslistan
Rödbetor med chèvre och valnötter

Rödbetor med chèvre och valnötter

Åt middag med ett par vänner i helgen och vi ville ha lite hösttema på maten så till förrätt blev det rödbetor med chèvre och valnötter
Baba ganoush

Baba ganoush

Gör så här. Sätt ugnen på 250°. Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Chokladkola paj

Chokladkola paj

Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går
Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Mixa ingredienserna till valfri fyllning. Pensla smördegen med ägg och strö eller bred ut någon av fyllningarna
Lchf Brödpinnar av Smördeg

Lchf Brödpinnar av Smördeg

17 Mars 2016. Bröd och Bullar. Lchf Brödpinnar av Smördeg. Jag hade lite kvar av smördegen, som jag gjorde igår
Enkel foccacia

Enkel foccacia

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut i vattnet tillsammans med olivolja, honung och salt. Tillsätt vetemjölet och rör om till en deg
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, kapris, salt och peppar i en skål
Portvinskryddad pastej

Portvinskryddad pastej

Blanda samman alla ingredienser och ställ i kylen 1 tim. Servera med cocktailkapris, inlagd gurka och t

Crostini med pastej

Blanda smör och vitlök och bred det på bröden. Grilla bröden i ugnen vid 275° i någon min, passa noga. Blanda pastej, grädde, konjak och kapris
Aperol Spritz

Aperol Spritz

I dag är det sån där underbar dag då det känns som fredag men det är bara onsdag och vi har fyra lediga dagar framför oss