Special

Special

  • 9 Recept
Ägg Benedictine med rökt lax

Ägg Benedictine med rökt lax

Pocherade ägg1. Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull. Låt det sedan sjuda. Knäck äggen ett i taget, först i en skål och häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter
Stekta påskkyssar

Stekta påskkyssar

1 äggvita. 13,5 dl florsocker. 1pepparmintsolja (eller pepparmintsarom). 1gula chokladlinser. 11 äggvita 3,5 dl florsocker pepparmintsolja (eller pepparmintsarom) gula chokladlinserVispa äggvitan riktigt hård och fast med elvisp och sikta sedan ned florsockret medans du fortsätter vispa
Bananpannkakor

Bananpannkakor

Bananpannkakor är fantastisk gott till frukost eller mellanmål. Dessa går att steka till små plättar eller stora pannkakor
Abbes japanska lätt syrade kål

Abbes japanska lätt syrade kål

Strimla kål, rättika och morot mycket fint, alternativt riv grovt på rivjärn om du saknar känsla för konsten
Hemgjord färskost

Hemgjord färskost

Färskost är ett väldigt mångsidigt livsmedel, den går att ha på mackan i olika varianter men även i som en god topping till en god kaka
Egen ost

Egen ost

Det är helt enkelt roligt att laga saker själv, färskost är inget undantag. Allt du behöver är lite filmjölk/kulturmelk, creme fraiche, några kaffefilter, en fungerande spis/konfyr och en termometer