Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
En ljuvlig irakisk risrätt som passar lika bra att serveras till vardags som till fest. Du kan servera riset som en huvudrätt tillsammans med sallad och tzatsiki eller bredvid en god gryta
Ena dagen serverade vi den goda ris- och bönröran som fyllning i tortillabröd tillsammans med riven ost, majskorn, hackad paprika och en klick crème fraiche
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
1. Condimenta las piezas de pollo con sal, pimienta y comino antes de freírlas. Mezcla bien para que ambos condimentos estén en todas las partes del pollo
En läcker risrätt från mellanöstern som gärna serveras på högtider och fester. Det som gör riset speciell i smaken är att den ”marineras” innan tillagning
Blanda i riset och tillsätt resterande grönsaker. Rör hela tiden så att inte riset bränns. 3 dl kokt ris. 3 dl kokt ris 16 jätteräkor 1 gul paprika 1 röd paprika 8 vårlökar 1 knippe koriander 0,5 chilifrukt 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor salt peppar olivolja
Fluffigt persiskt ris med en gyllene krispig tadigbotten. Riset kan tillagas på olika sätt. En tadigbotten kan göras med potatis, bröd, ris eller yoghurtris som jag har gjort i detta recept