4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Skeda såsen över kycklingen i formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika
Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar
Bryn kycklingfiléernamed smör, en krossad vitlöksklyfta och timjan så de får en gyllenbrun yta. Tillsätt grädde, vatten, kycklingbuljong och crème fraiche
Olja en rejäl ugnsfast form och sprid ut kycklingdelarna, skockorna och lökarna. 1 hel kyckling delad i bitar. 4 medelstora schalottenlökar, klyftade. 1 hel kyckling delad i bitar. 4 medelstora schalottenlökar
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan