Grädda tunna, gyllene pannkakor. Ca 8 pannkakor. Ca 8 pannkakor 3 dl vetemjöl. Hej hallå. Mår ni bra. Upp med hakan säger jag till alla som deppar över det regniga vädret
18 Februari 2016. Japanska Bakverk. Fyllda pannkakor - Dorayaki (どら焼き). Dorayaki är helt enkelt en tjock, amerikanskinspirerad pannkaka smaksatt med honung som kan fyllas med
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Sätt ugnen på 160º. Vispa ihop grädde, dill, ägg och äggulan. Fördela det i 6 ugnsfasta småformar. Ställ dem i vattenbad i en långpanna och baka dem i ugnen ca 30 minuter tills äggen stelnat
Japansk "pannkaka" - Osaka Okonomiyaki (お好み焼き). Okonomiyaki är en av dessa rätter med väldigt talande namn "Okonomiyaki", betyder ungefär "Grillad/stekt som du vill ha det"
Jag har experimenterat med lite olika tekniker, smaksättningar och tjocklekar på smet och jag tycker att det blir godast med någon typ av örtkrydda i smeten (timjan blir bäst tycker jag), att göra en lite tunnare smet än många recept anger och att steka pannkakorna i ganska rikligt med olivolja