Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

  • 15 Recept
Krämig pesto pasta med haloumi

Krämig pesto pasta med haloumi

Tärna halloumin och stek i smör tills de får lite färg, tillsätt finhackad lök och pressa i vitlök, stek ihop
Louise johanssons sandefjordsgryta

Louise johanssons sandefjordsgryta

Ingredienser Sandefjordsgryta 500 gram fisk , blandad 0,5 st purjolök(ar) 250 gram sockerärtor , tinade 2 dl vitt vin 2 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk fiskfond 1 salt 1 cayennepeppar 1 burk(ar) kräftstjärtar 1 dl dill 0,5 st Citron , saft Köp receptet Näringsvärde Kcal
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare

400 g lax. 400 g torsk. 2 dl vispgrädde. 1 ägg. 2 dl ströbröd. 1 tsk Épice Riche 
(kryddblandning). 1 tsk salt
Panerad fiskburgare med remouladsås

Panerad fiskburgare med remouladsås

Fyll bröden med sallad, gurka, fiskburgareoch remouladsås. Blanda med ägg, salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör
Rödspätta med Skagenröra

Rödspätta med Skagenröra

Stek fisken i smör, ös med smöret under stekningen. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen
Risotto alla marinara

Risotto alla marinara

Lägg i och fräs grönsaks- och svamphacket i någon minut, tillsätt fiskbuljongoch vin. Smaka av med salt och låt risotton bli genomvarm utan att koka upp, då behåller skaldjuren sin spänst
Klassisk Laxpudding

Klassisk Laxpudding

Servera med en god fisk dressing eller gör puddingen i portionsformar. Salt och peppar. se bjussar vi idag på den här härliga och klassiska rätten

Rödspätta Ajvar

Bland ihop ajvar, puré och ketchup. Bred hälften av röran på filéerna och smula över timjan och rosmarin
Skagenröra

Skagenröra

Så här gör du Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt. Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche
Västkustsallad

Västkustsallad

Grovhacka räkor och champinjoner. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Det är lätt att göra en egen räksallad eller västkuströra som smakar precis som den du köper över charkdisken