Köttfärs

Köttfärs

  • 7 Recept
Klassiska kåldolmar

Klassiska kåldolmar

Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl grötris 1 dl vatten 2 dl mjölk 1 vitkålshuvud (12 fina blad) 1 stor gul lök 1 msk smör 300 g blandfärs 2 ägg 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar matfett (till formen) 1 msk smält smör (att ringla över) 2 msk ljus sirap 4 dl kålspad (från kokningen) 2 msk konc kalvfond 2 tsk majsstärkelse Till servering potatismos rårörda lingon pressgurka Lägg till i inköpslistan
Piroger grundrecept pirogdeg

Piroger grundrecept pirogdeg

Förbered fyllningen (exempelvis köttfärsfyllning - se nedan). Köttfärs Taco fyllning. Smula jästen i en bunke
Klassiska köttbullar med potatismos, lingon och inlagd gurka

Klassiska köttbullar med potatismos, lingon och inlagd gurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttbullar 1 st gul lök(ar) 2 msk Mat & Bak smör 1 dl ströbröd 1,5 dl mjölk 1 st ägg 2 msk kalvfond 1 tsk dijonsenap 500 gram blandfärs 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 krm kryddpeppar, mald 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Potatismos 800 gram mjölig potatis 0,5 tsk salt 2 dl mjölk 50 gram Mat & Bak smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Inlagd gurka 0,5 st gurka(or) 1,5 dl vatten 0,5 dl ättiksprit, 12 % 0,5 dl strösocker Tillbehör 200 gram rårörda lingon Köp receptet Näringsvärde Kcal