MOS SORTER

MOS SORTER

  • 11 Recept
Rotmos

Rotmos

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör
Gott kryddat blomkålsmos

Gott kryddat blomkålsmos

En god variant på blomkålsmos. Ca 4-5 portioner. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt
Vitkålsmos

Vitkålsmos

  700 g Vitkål. 1  50 g Smör. 1  0,50 dl Grädde. 1  Örtsalt Efter smak. 1  Nymalen svartpeppar Efter smak
Mos i fina färger

Mos i fina färger

Rödbetsmos1 kg mjölig potatis 1 rödbeta 1 msk smör 3 dl mjölk salt vitpeppar. 1Saffransmos1 kg mjölig potatis 1 msk smör 3 dl mjölk 0,5 förp saffran salt peppar. 1Ärtmos400 g frysta ärtor 1 msk crème fraîche salt peppar
Pumpa Mos

Pumpa Mos

Go´aste moset. Mixa till ett slätt mos. 4 portioner. Ingredienser. 1 kg Butternut Pumpa. Ca 3 dl Blomkål, i bitar
Gott mos!

Gott mos!

Jag värmde rester av en Boeuf Bourguignon och toppade med det här moset. Ett supermos. Mosa potatisen med en visp, tillsätt en klick smör och sedan osten
Gött mos!

Gött mos!

Skala, skär i bitar och koka bägge potatissorter i lättsaltat vatten i samma gryta. Med sötpotatis blir moset såklart lite sött och det passar bra till en lite kryddstarkare korv
Perfekt Blomkålsmos

Perfekt Blomkålsmos

Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Mixa ihop till ett jämnt och fint mos med mixer. Skär blomkålen i mindre bitar, ta gärna med det mesta även av stammen