Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör
En god variant på blomkålsmos. Ca 4-5 portioner. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt
Jag värmde rester av en Boeuf Bourguignon och toppade med det här moset. Ett supermos. Mosa potatisen med en visp, tillsätt en klick smör och sedan osten
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Skala, skär i bitar och koka bägge potatissorter i lättsaltat vatten i samma gryta. Med sötpotatis blir moset såklart lite sött och det passar bra till en lite kryddstarkare korv