4 Potatismos 900 g potatis 2 dl mjölk Lax 1 dl crème fraiche 2 msk sweet chilisås 4 portionsbitar laxfilé (4 port motsvarar ca 500 g) salt peppar Sallad 3 morötter 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Thai sweet chilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
Lax hör nämligen till snabbmaten här hemma, för den går ruskigt snabbt att steka. Så det jag väljer när matlagningen ska gå fort är att steka på några laxfiléer
Värt att testa för alla laxälskare. Lägg potatis, broccoli och lax i en smord eldfast form. 250 g laxfile. Stek rätten i ugnen på 200 grader i ca 12-15 min eller tills laxen har ca 58 grader innertemp. 250 g laxfile
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 2 st Laxfiléer Lag 1/2 l vatten 1 msk Vitvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 6 st Svartpepparkorn 1/2 st Gul lök Remouladsås 1 dl crème fraiche 1/2 dl Vispgrädde 1/2 msk Dill 1/2 msk Persilja 1 1/2 msk gurkmajonnäs salt
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 kg Potatis (fast sort) 2 st Gula lökar 400 g Kallrökt lax 4 st Ägg 4 dl Vispgrädde salt och peppar Till servering Skirat smör
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
600 g laxfilé. 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2. 5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill
0,5 st liten röd lök eller 2-3 msk skuren gräslök 1 dl crème fraiche 1 msk pressad citron 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 0,5 dl klippt dill färsk eller fryst 150 g kallrökt eller gravad lax. 1150 g kallrökt eller gravad lax
Torka av laxen lätt och strö över strimlad purjolök. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp. 2 kg laxfilé
Den här laxgrytan har jag tänkt att tipsa om så länge. Men om ni som jag har svårt att variera den där laxen och är i behov av ett bra recept där man har de flesta ingredienserna hemma, så lägger även jag ut recept här
8 potatiskakor Ingredienser 500 g färskpotatis 1 st ägg 1 krm svartpeppar ½ tsk salt ½ st rödlök ½ knippa dill 200 g rökt eller färsk lax 3 msk smör- och eller rapsolja SKRIV UT RECEPTET