KAKOR

KAKOR

Müslikakor

Müslikakor

Ingredienser100 g smör2 dl müsli1 1/2 dl vetemjöl1/2 dl socker2 msk sirap1 tsk bakpulver. 1Ingredienser
Dumlekakor - Lättbakat

Dumlekakor - Lättbakat

Dumlekakor som är lättbakade och underbart goda. Jag använde små muffinsformar för det var det jag hade hemma,med en något mindre form blir kakorna allra bäst
Mumsiga choklad- och sirapssnittar

Mumsiga choklad- och sirapssnittar

När jag såg receptet på dessa smarriga kakor var jag genast tvungen att lägga upp de på to-do listan och nu har jag bakat dem
Nonstop kakor

Nonstop kakor

Vi hade lite kompisar över på en fika i helgen och vi bjöd på smörgåstårta och lite kakor. Eftersom det var hälften barn så bestämde vi oss för att göra godiskakor eller nonstopkakor med recept från en av D`s bakböcker
Ungherrar

Ungherrar

Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg
Mandelmassakakor

Mandelmassakakor

200 g mandelmassa 1 ägg, äggvitan. 1Till dekoration blandade nötter
Nordafrikanska mandelkakor

Nordafrikanska mandelkakor

Ingredienser Portioner. 20 st 200 g sötmandel 1 ägg 2 1/2 dl florsocker 1 tsk bakpulver finrivet skal av 1 citron Lägg till i inköpslistan
Frökakor

Frökakor

Hennes variant av frökakor har kokos som bas, men eftersom jag gillar riktigt knapriga kakor gör jag mina med pumpafrön och hasselnötter istället
Rosenmunnar

Rosenmunnar

Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de har lite färg och känns torra
Skurna citronkakor

Skurna citronkakor

Ni har säkert hört talas om Märtas skurna chokladkakor (ur boken Sju Sorters Kakor), eller bara skurna chokladkakor
Farmors goda syltkakor

Farmors goda syltkakor

Klassiska syltkakor. Bland det godaste sorterna i mitt tycke. Jag valde att göra med hjortronsylt, lite tråkig färg men ack så goda
Tjusiga syltkakor

Tjusiga syltkakor

Det bästa med syltkakor är ju just sylten. Med bakgrund av detta tycker jag att de här kakorna är väldigt finurliga, eftersom man får sylt i princip hela kakan
Skurna syltkakor med havregryn och cocos

Skurna syltkakor med havregryn och cocos

Blanda mördegen i matberedare. Ta upp degen och knåda ihop den snabbt. Dela degen i 3 delar. Rulla fingertjocka längder och lägg på bakplåtspapper
Camillas äppelpajsnittar

Camillas äppelpajsnittar

Fyllning2 äpplen (små) 1 tsk malen kanel 1 msk strösocker smör (att steka). 1Deg100 g smör, mjukt 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker