Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott. 3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg
I torsdag fick jag mycket beröm för maten, alla barnen sa att det var så himla gott. Lycka. Att det dessutom var en superenkel gratäng jag tillagade gjorde ju inte saken sämre
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts