FLÄSK KÖTT

FLÄSK KÖTT

Revbensspjäll till jul

Revbensspjäll till jul

1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken. 2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. 3. Koka upp och skumma med en slev
Revbensspjäll till jul, Ernst recept

Revbensspjäll till jul, Ernst recept

Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Kebabgryta

Kebabgryta

Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott. 3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg
Grekisk pyttipanna

Grekisk pyttipanna

fläskfilé (eller kycklingfilé). 1½ dl olivolja. 3 st vitlöksklyftor
Goda revben, med en lätt marinad

Goda revben, med en lätt marinad

Ingredienser 1 kg revbensspjäll Marinad 1 dl matolja 0,5 dl soya 1,5 dl sirap 1,5 msk tomatpuré 2 klyfta(or) vitlök , pressade 1 tsk salt 2 krm svartpeppar , mald Köp receptet
Enkel fläskfilé- och vitlöksostgratäng

Enkel fläskfilé- och vitlöksostgratäng

I torsdag fick jag mycket beröm för maten, alla barnen sa att det var så himla gott. Lycka. Att det dessutom var en superenkel gratäng jag tillagade gjorde ju inte saken sämre
Sandras skogspanna

Sandras skogspanna

Nu när jag levt på pizza och liknande i en vecka så blev jag sugen på något lite rejälare, något likt en gryta
Kotletter i purjolök- och champinjonsås

Kotletter i purjolök- och champinjonsås

smör att steka i 800-1,000 g fläskkotletter med eller utan ben eller  ca 800-1,000 g karrékotletter med eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Svampgratinerad fläskfilé

Svampgratinerad fläskfilé

En väldigt god rätt att göra som inte är så krånglig som jag alltid tänker att den är. Perfekt att göra i förväg också om man vill