BULLAR

BULLAR

Mandelmassebullar

Mandelmassebullar

Smula ner jästen i degskålen och häll på sockret. På några minuter har jästen smält. Smält margarinet och häll sen i mjölken
Mandelkubb i form

Mandelkubb i form

Rör ägg och socker fluffigt. Smält margariner och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölk och bittermandelolja
Ungherrar

Ungherrar

Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg
Semlor med hemlagad mandelmassa

Semlor med hemlagad mandelmassa

Bakpulvret gör bullarna extra luftiga. Rulla bullarna runda. Skär ett lock av bullarna, gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan
Roy Fares semlor

Roy Fares semlor

Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. När bullarna svalat, klipp en triangel och lyft bort locket
Lusserullar

Lusserullar

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar. Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana
Minisemlor

Minisemlor

ca 30 st Semmelbullar 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör 2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1 ägg 1/2 dl strösocker 1 krm salt 2 krm hjorthornssalt 5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) Pensling 1 ägg Fyllning till 10 bullar ca 1/2 dl inkråm (från bullarna) 100 g mandelmassa 2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk) Garnering till 10 bullar 1 1/2 dl vispgrädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Semlor med kesella

Semlor med kesella

Baka ut till ca 15-20 bullar, platta ut dem något. Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°
Kardemummakrans

Kardemummakrans

Så var det helg och första hela arbetsveckan avklarad. Den har gått helt otroligt fort och jag ser fram emot att med snabba steg går vi mot våren och ljusare tider
Lussesnurror (to die for)

Lussesnurror (to die for)

Bulldeg. 299 g smör. 5 dl mjölk. 2 paket saffran. 2 dl socker. 50 g jäst. 1 tsk salt. 1 st ägg. 15 dl mjöl. Fyllning. 200 gram mandelmassa
Bästa lussebullarna ever!

Bästa lussebullarna ever!

Bästa lussebullarna ever. Testade bland annat att baka lussebullar med detta mjöl och de blev helt perfekta
Enkla wienerbröd

Enkla wienerbröd

Gör som vanliga bullar. Ca 20 st. 7 dl vetemjöl. 200 g smör eller margarin. 50 g jäst. 2 dl kall mjölk. 2 msk socker