Fisk Havsdjur

Fisk Havsdjur

Lab Kai (Kyckling färsk sallad)

Lab Kai (Kyckling färsk sallad)

Smaksätt med fisksås och limejuice. Fisksås. Koka ½ dl vatten i en gryta tillsammans med köttet. Ta av gryta från spisen när köttet är klart
Gräddbräserad gös

Gräddbräserad gös

600 g gös 1 msk smör 1 burk ansjovis 1 påse babyspenat 3 dl grädde vitpeppar salt
Stekt gös med gräslökssås

Stekt gös med gräslökssås

Servera fisken med kokt potatis, kokta sockerärtor och sallad. Dela filéerna på mitten, salta och peppra
Gös i citronsås | Recept från Köket.se

Gös i citronsås | Recept från Köket.se

När smöret är gyllenbrunt lägg i fisken och stek i en minut, vänd. Koka potatisen och låt den ånga av, sätt på ett lock så den håller värmen
Stekt gös med gräddig sås

Stekt gös med gräddig sås

Skär fisken i lite mindre bitar. Blanda mjöl och citronpeppar och vänd fiskbitarna i. mjölblandningen så att det täcker hela fiskbiten
Asiatisk kokosgryta med lax

Asiatisk kokosgryta med lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Asiatisk kokosgryta med lax 500 gram laxfilé(er) 4 krm salt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 msk rapsolja 2 msk röd currypasta 400 ml kokosmjölk 1 msk japansk soja 0,5 tsk chiliflakes 1 kruka(or) färsk koriander Tillbehör 2 dl jasminris , 4 port Köp receptet
Asiatisk lax med lime och cashewnötter

Asiatisk lax med lime och cashewnötter

I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Ugnsbakad lax i krämig sås

Ugnsbakad lax i krämig sås

Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Ugnsbakad lax med vitlökssås

Ugnsbakad lax med vitlökssås

Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet