Grytor

Grytor

  • 27 Recept
Krämig italiensk kycklinggryta

Krämig italiensk kycklinggryta

800 g kycklingfilé smör, till stekning 2 klyftor vitlök, finhackade 4 schalottenlökar, hackade 5 kvistar färsk timjan 3 dl kycklingbuljong 3 dl grädde 100 g körsbärstomater 70 g spenat 100 g Grana Padano, riven salt peppar
Krämig kycklinggryta med bacon

Krämig kycklinggryta med bacon

8 kycklinglårfiléer, med skinn salt peppar smör, till stekning 1 klyfta vitlök 2 schalottenlökar 250 g svamp, valfri 1 förp bacon 0,5 tsk chiliflakes 3 dl kycklingbuljong 2 dl vispgrädde 1 dl parmesanost, riven
Krämig kycklinggryta med svamp

Krämig kycklinggryta med svamp

Kycklinggryta3 msk olivolja 850 g kycklinglårfilé 2 msk paprika 1 tsk peppar 1 krm salt 1 gul lök, finhackad 3 klyfta vitlök, pressade 200 g svamp, ex champinjon, skivade 3 msk kycklingfond 1,5 msk grönsaksfond 2 msk rosmarin, färsk, hackad 1 msk kinesisk soja 4 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 paprika, delad i bitar
Österrikisk gulasch

Österrikisk gulasch

400 g nötfärs 3 bananschalottenlökar 2 röda paprikor 1 röd chilifrukt 4 klyfta vitlök, finrivna 1-1,5 tsk hel kummin 2 tsk paprikapulver 1 burk finkrossade tomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 msk oxfond, koncentrerad 1 msk kalvfond, koncentrerad 3 potatisar, stora 3 msk tomatpuré ev chiliflakes, om mer hetta önskas olja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Donal Skehans boeuf bourguignon

Donal Skehans boeuf bourguignon

900 g högrev 2 tsk olivolja 150 g rökt sidfläsk 1 morot (stor) 1 gul lök 3 klyftor vitlök 2 msk vetemjöl 5 dl rött vin 3 dl köttbuljong 1 lagerblad 1 msk tomatpuré salt svartpeppar 18 pärllökar 300 g champinjoner 1 kruka persilja