Kassler rekomenderar jag verkligen att göra i ugnen istället för att steka. Ibland när man steker tycker jag den lätt blir torr ibland och förlorar den där saftiga smaken den har innan den tillagas
Min lokala butik sålde strimlat kycklinglår till ett rimligt pris häromdagen. Jag föredrar smaken av de fetare låren på kycklingen framför filéerna som lätt blir lite torra
Låt biffarna ligga framme i rumstemperatur, helst 30 min före stekning. Skala och skiva löken. Lägg 2 msk matfett i kall stekpanna och ställ in plattan på medelvärme
En sista maträtt innan semestern kan jag väl bjuda på. Goa kotletter med en smarrig sås. Ni har säkert märkt att jag inte alltid måttanger kryddor, fond osv
Äntligen lite ordentlig matlagning. Och i köket på landet också. Älskar att vara här och laga mat. Det blev helstekt fläskfilé i ugnen med hasselnötspotatis och varm salladskål, smaksatt med citron och timjan
En murrigt höstig gryta med torkad svamp från skogarna runt sommarstugan på östkusten. Smaker av porteröl och enbär ger lite speciell smak men mycket gott
Här kommer ett nytt recept som vi testade att laga i helgen som var. Fläskfilegratäng med bearnaise. 700 g fläskfile (jag hade 2 st på 600 g men det blev nästan 1 över)
Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och lite festligare tillfällen
Tycker ni om lövbiff, gorgonzola och dijonsenap. Då lovar jag att ni kommer gilla detta recept. Härlig krämig smakrik sås och toppad med lite grovriven parmesanost blir det riktigt mumsigt, mmmm
Godkväll. Här kommer receptet på den sagolikt goda pastan jag gjorde igår kväll. Den är inte en exakt kopia på den jag åt på Vapiano, men ganska snarlik