Har utgått från en vanlig ost- och skinkpaj men smaksatt den med vitlök, purjolök och dragon. Nästa gång får det bli den tradionella frasiga pajdegen med smör, mjöl och lite vatten
Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
Smält smöret till pajdegen och blanda med de andra ingredienserna. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll den över fyllningen i pajformen, stick med en gaffel så äggstanningen rinner ner i fyllningen
Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj. Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på
Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Tillbaks till pajen. Inte riktigt lika gott som en vanlig pajdeg, men helt klart godkänt
Pajdeg. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskalet och lägg laxen över. Rör samman crème fraiche med rom eller örter och bjud pajen tillsammans med sås och en sallad
Fördela färsen i det förgräddade pajskalet. Toppa pajen med tomatsalsan. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt pajskalet vila kallt ca 15 minuter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har stelnat
Fördela färsen i pajskalet. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen ca 20-25 minuter