Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka. Då är detta det perfekta brödet. Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Muurikkan har blivit välanvänd i sommar. Mycket tack vare det vackra vädret. För hur trevligt är det inte att stå utomhus och laga maten sådär mitt i naturen
Kött och potatis. Skölj och koka potatisen. Skär upp oxfilén i bitar, ca 3x3 cm stora bitar. Krydda köttet med salt och peppar, ca 1 matsked grovmalen svartpeppar och lika mycket salt
Nu har det blivit dags för ett härligt recept igen. Tänkte att jag bjuda på receptet på mina tunnbröd som man gräddar i en stekpanna eller över en eld på en muurikka
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet