kyckling

kyckling

  • 33 Recept
Halloumipanerad kyckling med grönt

Halloumipanerad kyckling med grönt

Vänd först kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen. Lägg kycklingen på en bakpappersklädd plåt
Kycklinggryta med dragon och äpple

Kycklinggryta med dragon och äpple

6 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 äpplen 800 g kycklinglårfilé 2 msk smör 1/2 dl hackad, färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar 1 msk torkad) 1 tsk salt 1/2 tsk peppar 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl vispgrädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk finrivet citronskal Till servering kokt ris eller mathavre grönsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Jag hade Kronfågels minutfiléer som jag strimlade i skivor men hela kycklingfileer går ju också bra. även färdiggrillad kyckling
Favorit i repris!

Favorit i repris!

Röd pestokyckling är verkligen jättegott och så himla enkelt att laga till. Blanda grädde och pesto och häll det över kycklingen
Dillkött med kyckling

Dillkött med kyckling

Lägg i kycklingen under kokning och låt sjuda, ca 15 minuter. 600 g kycklinglårfilé. Skär lårfiléerna i mindre bitar
Kyckling gratäng med chips

Kyckling gratäng med chips

Kycklinggratäng med chips. Skiva och bryn kycklingen tillsammans med grillkrydda. Häll över kycklingen och toppa med chips och riven ost
Marinad till kyckling (barnsligt enkel, löjligt god)

Marinad till kyckling (barnsligt enkel, löjligt god)

Vi har ätit väldigt lite kyckling på sistone. Härom veckan slängde jag ihop en marinad till kycklingben, som var väldigt enkelt men samtidigt så otroligt god att jag bara måste dela med mig av den
Ketchupkyckling

Ketchupkyckling

Trots att det är måndag så blir det inte något vegetariskt jag bjuder på idag, utan en enkel kycklinggryta som sköter sig själv i ugn mer eller mindre
Mumsig dubbeldäckare!

Mumsig dubbeldäckare!

(* Det är allra godast med nystekt kycklingfilè, så att den fortfarande är varm/ljummen när den ska ätas, men det funkar givetvis om du har andra kycklingrester liggandes
Supersnabba kycklingbiffar

Supersnabba kycklingbiffar

Kom på en supersmart idé så jag gick hem och slängde ihop en god kycklingfärsröra med lite goda kryddor som jag sedan bredde ut på ett smort bakplåtspapper
Kyckling- och zucchinigratäng

Kyckling- och zucchinigratäng

Igår var vi duktiga och stekte kycklingfiléer i småbitar för att underlätta matlagningen till dagens middag när vi kommer hem trötta och hungriga
blomkålsmos

blomkålsmos

Chilistekt kyckling serverad med blomkålsmos. Chilistekt kyckling med blomkålsmos. Krydda kycklingen med salt, peppar och chilikrydda runt om
Parmalindad Kyckling :)

Parmalindad Kyckling :)

Skär 500 gram kyckling i lagomt stora filébitar. Blanda 2 dl vispgrädde, 2 msk balsamvinäger, i msk koncentrerad kycklingfond och 2 st pressade vitlöksklyftor. Häll såsen över kycklingen och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter
Laga lätt och enkelt mat till många i långpanna

Laga lätt och enkelt mat till många i långpanna

Ikväll lagade jag Ädelkyckling men eftersom vi inte var fler än 4 som skulle äta gjorde jag bara en halv sats i en ugnsfast form istället. Ädelkyckling8-10 portioner4 dl ris8 dl vatten2 tsk salt2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar6 dl vispgrädde280-300 g ädelost300 g färska champinjonerTill servering SalladGör så härKoka riset i saltat vattenSmörj en långpanna och bred ut riset i denLägg kycklingbitarna ovanpåKoka upp gräddenDela osten i mindre bitar och rör ner i gräddenRör tills osten smältHäll såsen över kycklingen och risetSkiva champinjonerna och lägg dem ovanpåGratinera i 225 grader i 15-20 minLasange är perfekt mat att laga i långpanna
Kall sås, perfekt till kyckling

Kall sås, perfekt till kyckling

Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också