Förrätter

Förrätter

  • 16 Recept
Skinkröra

Skinkröra

Skinkröra. 19 april 2019 @ 11. 03. Röror är alltid gott på buffébordet. Denna är gjord på Vindelrökt skinka Som är väldigt god i smak
Varm Laxmousse med räksås

Varm Laxmousse med räksås

Laxen mals två gånger i en köttkvarn eller till en fin smet i en matberedare. Blanda äggen med grädden och rör ihop med laxsmeten ordentligt under 7-8 minuter
Löjrom i röstiskål

Löjrom i röstiskål

Rösti med rå potatis6 fasta potatisar, stora vinterpotatisar 0,5 gul lök 2 msk smör 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar, mald
Förrätt ~ Kantarelltoast

Förrätt ~ Kantarelltoast

Ingredienser. Kantareller ca 1 dl förvällda per person, snåla inte. SaltVitpepparRivenostFormfranska 1 skiva per personSmörGul lök, finhackad 1-2 msk per personBlandad sallad till garnering1
Blinier med klassiska tillbehör

Blinier med klassiska tillbehör

Värm mjölken fingervarm (37º C). Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst. Häll sedan i resten av mjölken
Toast med smak av fjäll och kust

Toast med smak av fjäll och kust

4 skivor Norskt Lantbröd. 120 g smör. 1200 g crème fraiche. 11 msk pepparrot på tub. 12 krm salt. 10,5 tsk vitpeppar, malen
Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör

Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör

Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör – ett experiment med lyckad utgång. Uppdraget var att fixa något som kunde likna en råraka men samtidigt innehöll minimalt med kolhydrater
Löjromssnittar med färskost

Löjromssnittar med färskost

Hetta upp en stekpanna och rosta brödskivorna på bägge sidor till fin färg. Låt svalna. Bred ut färskost jämnt fördelad på brödskivorna