Efterrätter

Efterrätter

  • 30 Recept
Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

En söt paj med vit choklad i fyllningen. Gott med hallonsåsen till. Receptet är från tidningen Hembakat. Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås
ÄPPELPAJ MED HAVRESMUL OCH KANEL

ÄPPELPAJ MED HAVRESMUL OCH KANEL

Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Äppelpaj i portionsformar

Äppelpaj i portionsformar

Blev så sugen på äppelpaj igår. Överallt man tittar så är det äppelkakor, äppelmos, äppelpajer, äppelmunkar osv
Havreflarn

Havreflarn

Flarn kan man göra till så mycket saker och man kan göra dom på så olika sätt. Den här gången gjorde jag flarnen som små skålar och valde att servera dom med glass, chokladsås och bär
Julig efterrätt

Julig efterrätt

Tänkte bara tipsa om en god och nyttig efterrätt som jag åt igår, nämligen saffranskesokaka. Den är supergod och påminner lite om vanlig ostkaka i smaken, så om ni gillar det borde ni testa
Dumlechoklad glass

Dumlechoklad glass

Dumlechoklad glass. Hallå. Bjuder på ett glassrecept idag med smak av choklad & dumle. Låter det gott så hittar du receptet nedan
Ris á la Malta

Ris á la Malta

Det är så gott med ris ala Malta. Men inte om den är gjord på gröt, då kan man lika gärna kasta den. Det går liksom fetbort
Rabarberpaj och annat gott

Rabarberpaj och annat gott

Rabarberpaj och annat gott. Idag har det varit full ös med barnen. På förmidagen var det lek och stoj, samt planering för Wollmars kalas
Julpaj med kolakräm

Julpaj med kolakräm

1. Finfördela kexen och pepparkakorna till smulor i matberedare. 2. Smält smöret och blanda det med smulorna
Nåt gott efter

Nåt gott efter

Eftersom det ofta (typ alltid) blir tight om tid när jag ska ha tjejträff så bestämde jag mig för en frusen efterrätt
Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

Helgens goda dessert. hallonpannacottapaj. Du behöver. Fyllning. 3 st gelatinblad. 3 dl vispgrädde. 1 dl strösocker
Toscapäron

Toscapäron

Skala och dela päronen. Ta bort kärnhuset med ett kuljärn eller tesked. Lägg päronen med den kupiga sidan ned i en smord ugnssäker form
Toscapäron

Toscapäron

Låt päronen rinna av. Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Toscapäron II

Toscapäron II

Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp sockerlagen i en kastrull. Lägg ner päronhalvorna och låt dem sjuda, ca 3 minuter