Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Snart midsommar och dags att lägga in sillen. Idag har jag lagt in min sommarsill. Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs
Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Lägg sillen i rosfri skål, två rena glasburkar med lock eller en skål eller kärl i keramik
Skala potatisen och skär den och matjessillen, samt äggen i små tärningar. 1. Skiva salladslöken tunt. 2. Blanda majonnäs, turkisk yoghurt, kaviar och salladslök
Blev en väldigt god sill. Blev en väldigt god sill. 2 burkar inläggningssill a 420 g1 purjolök1 1/2 citron1 tsk kryddpepparkorn10 st vitpepparkorn1 tsk rosépepparkorn5 kryddnejlikor1 lagerbladLag. 3 dl vatten1 1/2 dl strösocker1 dl ättiksprit 12%Skölj sillen och låt den rinna av. 2 burkar inläggningssill a 420 g1 purjolök
Häll av lagen från sillen i en skål. Blanda ner sillen och slå upp på burk. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 förpackning Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Skiva chilin tunt och blanda ner i bunken, behåll kärnorna om du vill ha mer styrka i sillen. Skär önskad storlek av sillfiléerna och blanda ner alltsammans