Dessert

Dessert

  • 26 Recept
Citrussallad med mandelgrädde

Citrussallad med mandelgrädde

Skala apelsiner och clementiner med en vass kniv så att den vita delen av skalet försvinner. Skiva och lägg i en skål
Mandelkorg med glass och varma hjortron

Mandelkorg med glass och varma hjortron

Ingredienser Portioner. 12 st 100 g smör 2 msk ljus sirap 1 1/2 dl socker 1/2 dl vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Varma hjorton 1 paket frysta hjortron (à 225 g) 2 msk socker 1 stjärnanis 2 msk whisky 3/4 dl vatten Till servering vaniljglass citronmeliss Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Toscapersikor

Toscapersikor

Låt persikorna rinna av i en sil. Lägg dem i en smord ugnsfastform med den kupiga sidan upp. Smält samman smör, socker, grädde, mjöl och mandelspån i en kastrull
Apelsinsoppa med glass

Apelsinsoppa med glass

Apelsinsoppa med glass. 4 port. ½ dl koncentrerad apelsinjuice. 2 dl vatten. saft av 1 apelsin. 1 dl socker. 1 kanelstång
Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

2 gelatinblad. 12 dl blåbär. 11 msk pressad citron. 13 dl grädde. 1blåbär till garneringenBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter
Parfait med smultron

Parfait med smultron

Smultronparfait 4-6 port. 2 dl smultron. 1½ dl grädde/kokosgrädde. 2 äggulor. 1-2 tsk honung, indiansocker, björksocker eller annan sötning
Toscaäpplen


Toscaäpplen


Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena och dela dem mitt itu. Koka upp socker och ­vatten. 

Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Chokladpannacotta. 1 gelatinblad. 2 ½ dl vispgrädde. 1 msk sötströ. 80 g choklad, 90% (helst 100%) kakao. ev. en nypa havssalt
Ris alá Malta

Ris alá Malta

Det är så gott med ris ala Malta. men inte om den är gjord på gröt, då kan man lika gärna kasta den. Det går liksom fetbort
Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

Hallonpannacotta. Hej. Grillat blev det här i kväll, tröttnar aldrig på det. En god middag avslutas med efterätt om jag får bestämma ha ha
Päronmousse med krispigt päronblad

Päronmousse med krispigt päronblad

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Blåbär med mandelgrädde

Blåbär med mandelgrädde

mandelspån. 1blåbär. 1vispgrädde. 1mandelmassa, grovt riven1. Rosta mandelspånen i medelvarm stekpanna tills de fått fin ljusbrun färg
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Hejsan. Idag tänkte jag bjuda på vår nyårsefterrätt, Daimpannacotta. Kan det liksom någonsin bli fel. Älskar verkligen daim
Äppeldessert i snapsglas

Äppeldessert i snapsglas

På dem tre gjorde jag en smaskig äppeldessert. Äppeltider men har ni liksom jag väldigt ont om äpplen på träden i år
Glöggkokta fikon med grädde

Glöggkokta fikon med grädde

Skölj fikonen och lägg dem i en kastrull med sirap, glögg och kanelstång. Låt stå över natten. Sjud fikonen i lagen tills de är mjuka och lagen simmig
Morbergs lingonparfait

Morbergs lingonparfait

Hasslows bjöd på en ljuvlig dessert nämligen Morbergs lingonparfait. Den serverades med punchgrädde och hemmagjorda maränger