christero
Nötkött

Nötkött

  • 74 Recept
Biff tagliata med rostad vitlökssås

Biff tagliata med rostad vitlökssås

900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 3 skivor entrecôte (à 250 g) 2 dl majonnäs 65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, rostade balsamvinäger olivolja salt peppar
Biff med lök

Biff med lök

Skala löken och skär den i hela, inte alltför tunna, ringar. Låt 1 msk smör bli ljusbrunt i en stekpanna
Parmachips – det enkla & det goda

Parmachips – det enkla & det goda

Man behöver inte alltid krångla till det så förbannat. Langa in några skivor lufttorkad skinka i ugnen i 10 minuter – och du har färdiga parmachips
Cordon Bleu

Cordon Bleu

Torka av köttet med hushållspapper och lägg det på en skärbräda. Täck köttet med plastfolie och banka ut köttskivorna med botten av en kastrull
Carpaccio på serranoskinka med pistagenöts pesto

Carpaccio på serranoskinka med pistagenöts pesto

Det här är en god liten rätt som fungerar lika bra till vardags som till fest. Hemmagjord pesto imponerar alltid men är ju faktiskt bara att slänga ihop på några minuter i mixern
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader
Söndagsstek

Söndagsstek

1,5 kg nötkött som rostbiff, innanlår, fransyska eller kalv. Sätt ugnen på 150 grader. Bind gärna upp köttet till en rund rulle med steksnöre så håller det formen bättre
Carpaccio - lyx och mys

Carpaccio - lyx och mys

Efter en låååång stund framför datorn idag så kom jag till slut fram till att det var Carpaccio jag ville ha
Carpaccio

Carpaccio

) 200 g nötkött (entrecote, rostbiff, oxfilé)ruccolapinjenötterolivoljacreme de balsamicohyvlat parmesannymalen peppar, flingsalt- Skär köttet i små tärningar (ca 2x1x1 cm). - Ringla över olivolja och creme de balsamico- Toppa med ruccola och flagor av parmesan- Servera omgående 200 g nötkött
Carpaccio med löjrom och pepparrot

Carpaccio med löjrom och pepparrot

Fantastiskt god förrätt. Jag har bloggat om den förut men den är värd ännu en plats i rampljuset. Tips till nyårsafton
Norrländsk tjälknul

Norrländsk tjälknul

1. Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. 2. Sätt in köttet i nedre delen av ugnen och sätt på 75 graders ugnsvärme (70 grader för varmluftsugn)
Paolos lammgryta med färska örter

Paolos lammgryta med färska örter

Sätt ugnen på 175 grader. Skär moroten i tärningar och rödlöken i strimlor. Grovhacka den gula löken och skär sellerin i bitar