Lägg färsen åt sidan. 300 g nötfärs. 1300 g nötfärs 1 msk smör 200 g vitkål 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk salt 0. 5 tsk svartpeppar 1 tsk torkad timjan 2 tsk kinesisk soja 1 msk flytande honung 2 dl vatten 1 msk oxfond 1 dl finhackad persilja 3 st stora kokta potatisar 1 st tomat 100 g riven ostBryn färsen i smör. 1Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung
4 900 g fast potatis 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 2 msk tomatpuré 1/2 dl vatten ca 500 g nötfärs salt och svartpeppar 2 msk soja 1/2 msk timjan 1 tsk smör eller margarin 2 tomater 2 dl riven ost 1/2 blomkålshuvud 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Blanda i färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Fördela färsen på brödskivorna och stek dem med färsen nedåt i en medelvarm stekpanna med smör tills färsen får fin färg
Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Servera färsen med såsen och gärna lite extra lingon. Bakad färs med viltsås, 4 portioner. 500 g nötfärs. Bakad färs med viltsås, 4 portioner