christero
Bröd/Bullar

Bröd/Bullar

  • 29 Recept
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn
Martins surdegsbröd

Martins surdegsbröd

Surdegca 0,5 dl rågsurdeg (ca 50 g) [surdegsgrund] 2 dl vatten (200 g) 2 dl rågmjöl (110 g). Degen surdegen allt utom ca 0,5 dl 3,5 dl vatten (350 g) 10 dl vetemjöl (600 g) 3 tsk salt (18 g)
Röra-ihop-bröd

Röra-ihop-bröd

4 dl vetemjöl. 3 dl rågmjöl. 2 dl havregryn
Olivbröd

Olivbröd

Olivbröd är ett av mina favoritbröd som jag föll för efter att ha ätit det på en italiensk restaurang på Malta
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 3 dl surdeg 5 dl vatten 7 dl vetemjöl 2 dl rågmjöl , fint 2 tsk salt Köp receptet
Knådfria frukostfrallor

Knådfria frukostfrallor

Som ni vet så är Martin Johansson min ”Matbrödsguru”, han får mig verkligen att lyckas med att baka matbröd och det utan någon större ansträngning
Rosenbröd

Rosenbröd

Ingredienser Portioner. ca 15 stycken 50 g smör 2 1/2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1/2 tsk salt 5 - 6 dl vetemjöl (5-6 dl motsvarar 300-360 g) 1 ägg (till pensling) sesamfrön eller vallmofrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Nattjästa baguetter

Nattjästa baguetter

3 g jäst [3 krm]. 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]. 450 g vetemjöl special [7,5 dl]. 10 g salt [1,5 tsk]. Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 450 g vetemjöl special [7,5 dl] 10 g salt [1,5 tsk]
Släta bullar

Släta bullar

Blanda allt och baka ut till runda bullar. Jäs bullarna tills de har dubbel storlek, pensla med uppvispat ägg och grädda 220 grader
Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar

Klassiska kanelbullar. Godmorgon till er alla på Kanelbullens Dag. Kanelbullar mina vänner, finns det något mer klassiskt än kanelbullar när det kommer till svensk fika