christero
Övrigt

Övrigt

Västkust Sill

Västkust Sill

Ingredienser. 4 inlagda Sillfiléer. 3 hg Räkor med skal. 2,5 dl Syrad Grädde. 1 liten Röd Lök, finhackat. 3 msk Rom
Inlagd vitlök!

Inlagd vitlök!

I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Det känns som ett litet trolleri att dra upp de färdiga lökarna ur jorden och lite extra högtidligt att använda dem i matlagningen
Mozzarellafyllda tomater med pesto

Mozzarellafyllda tomater med pesto

Dela tomaterna. Gröp ur innanmätet med en liten kniv eller sked. Låt tomaterna rinna av upp och ner på hushållspapper
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Om bären inte fått någon frostnatt på trädet går det bra att lägga dem i frysen över natten. Skölj dem innan de fryses
Läskande lingondricka

Läskande lingondricka

Rensa och skölj bären. Lägg dem i en stor bunke och mixa sönder med en stavmixer. Tillsätt vatten och citronsyra
Lingonsylt

Lingonsylt

Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Fredriks saltgurka

Fredriks saltgurka

Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite. Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk
Inlagda Kantareller

Inlagda Kantareller

Inlagda Kantareller. rensade, avborstade fina kantareller. lag. 1 dl ättiksprit. 2 dl socker. 3 dl vatten. koka upp lagen och häll ljummen lag över kantarellerna i en burk
Ugnsbakade gravade tomater

Ugnsbakade gravade tomater

700 g tomat, gärna San Marzano ca 1,5 msk rörsocker ca 1,5 msk salt svartpeppar olivolja färsk rosmarin
Semi-torkade tomater

Semi-torkade tomater

Att göra egna "soltorkade" eller ugnstorkade/semi-torkade tomater är busenkelt och supergott. Allt som behövs är ett gäng tomater, lite fin olivolja, vitlök och örter
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Idag har jag varit på torget och köpt gurkor och lagt in inför höst och vinter. Gott på en leverpastejmacka, till kåldolmar, köttbullar, pannbiff m
Saltgurka

Saltgurka

När jag ändå var igång och gjorde smörgåsgurka så sparade jag undan dom minsta gurkorna. Hemma gjorda saltgurkor är något helt annat än det man kan köpa i affären
Treveckorssallad av vitkål

Treveckorssallad av vitkål

Denna sallad är så god och blir bara godare och godare desto längre den står. Men överdriv inte… Tre veckor räcker att den står i kylskåpet