I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Det känns som ett litet trolleri att dra upp de färdiga lökarna ur jorden och lite extra högtidligt att använda dem i matlagningen
1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Inlagda Kantareller. rensade, avborstade fina kantareller. lag. 1 dl ättiksprit. 2 dl socker. 3 dl vatten. koka upp lagen och häll ljummen lag över kantarellerna i en burk
Att göra egna "soltorkade" eller ugnstorkade/semi-torkade tomater är busenkelt och supergott. Allt som behövs är ett gäng tomater, lite fin olivolja, vitlök och örter
När jag ändå var igång och gjorde smörgåsgurka så sparade jag undan dom minsta gurkorna. Hemma gjorda saltgurkor är något helt annat än det man kan köpa i affären