Ca 600g kycklingfile. Smula i hönsbuljongen och tillsätt ca 2 dl vatten. Ca 600g kycklingfile. Efter en skön förmiddag i pulkabacken, rosiga kinder och små frusna näsor var det dags att gå hem och göra middag
Jag tycker att julbordet ibland kan vara lite övermäktigt – det är många smaker, ganska ”tung” mat, bröd och annat som lätt gör en väldigt mätt väldigt fort, så jag har varit på jakt efter en god sallad att ha till all den klassiska julmaten
Eftersom det ännu inte är så mycket jul i luften tänkte jag att vi kör en favorit i repris, för jag tror att det är fler än jag som har saffranspåsar kvar i skafferiet sen förra året
Lägg pastan i kallt vatten och låt ligga ca 10 minuter. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter. Det blev en sväng på Vättern idag dock en väldigt kort då det började blåsa väldigt
Fyll upp pajskalet och ställ sedan in i ugnen i 200-225 grader i ca 30 minuter. Ta ut pajen och strö riven mozarella över och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter till
Receptet kommer från början från Ica. Stek i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Kör i ugnen i ca 20-30 minuter så gratängen fått lite färg och osten smält. Koka upp och låt koka under fortsatt vispning i ca 3-5 min
Koka pastan i ett par minuter, häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform. Smält smör i en kastrull, ta sedan bort kastrullen i från plattan, häll i 2-3 msk mjöl och blanda väl