Christers Kokbok

Christers Kokbok

  • 30 Recept
Förrätt med rom&räkor

Förrätt med rom&räkor

(4 pers)Lyxräkor. 1 burk cremefraiche. 1 knippe hackad färsk dill. 1 burk röd rom. 2 hackade salladslökar. 1 citron
Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

God morgon på er. Jag ska strax hasta i väg till min frisör. Dags att klippa topparna (håret på utväxt igen) och få en genomfärgning
Gryta med fläskytterfilé!

Gryta med fläskytterfilé!

Receptet i dag blir en gryta på fläskytterfilé, snabbt och gott… sätter bara lite extra sting på den
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

En god kycklingrätt att servera till pasta. Jag hittade receptet i en gammal Land-tidning. Och det var gott och smakrikt
Ytterfilé Wellington med konjakssås

Ytterfilé Wellington med konjakssås

Är det fler än jag som tycker att det råder fullständig mat- och bakhysteri på tv. Det kvittar vilken kanal man än tittar på så nog är det någon som står och inspirerar mig som är total matnörd
Beer can chicken BBQ

Beer can chicken BBQ

Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 1 hel kyckling eller BBQ beer can chicken 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 - 2 dl bbq-sås hickory (se recept nedan under steg 1) 1 burk öl (à 33 cl) Dressing 2 vitlöksklyftor 1 röd peppar 1 kruka persilja 2 msk vitvinsvinäger 1 msk citronsaft 2 msk strösocker 1/2 dl olivolja Grönsaker 4 färska majskolvar 2 avokado salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Soppa på havskräftor blir perfekt till Nyår

Soppa på havskräftor blir perfekt till Nyår

Havskräftor är en självklar favorit. Gott, köttigt och mycket smak i de små rackarna. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
Kyckling med blue cheese!

Kyckling med blue cheese!

idetorka och dåligt med energi har det varit några dagar. Därav min frånvaro här på bloggen. Men idag tänkte jag bjuda på en enkel formrätt som har några år på nacken, så en av huvudingredienserna har lyckats utgå ( läs creme fraiche med med blue cheese)
Patricks kyckling

Patricks kyckling

Får konstatera igen att mat som är god inte alltid är snygg på bild. Jag känner inte Patrick, men låter rätten behålla hans namn