Efterrätter

Efterrätter

Crème brûlée

Crème brûlée

Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Crème brûlée

Crème brûlée

1 vaniljstång. 6 äggulor. 1,5 dl socker. 1 dl mjölk. 4 dl vispgrädde. 1/2 - 1 dl florsocker eller råsocker till att bränna på toppen
Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Jag älskar smulpaj. Det är alltid lika uppskattat och så enkelt att göra. Jag vill ha mycket smuldeg och denna blev nog den bästa jag gjort
Vätskedrivande Fruktsallad

Vätskedrivande Fruktsallad

Vätskedrivande Fruktsallad. Ibland så vet jag inte om det är frukterianen i mig som vaknar till liv och skriker, men under vissa perioder när jag börjar känna mig svullen och tung så är det just frukt som gäller för mig
Bulgur med grönkål och pumpafrön

Bulgur med grönkål och pumpafrön

Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och repa bladen från grönkålen. Skär i grövre bitar och skiva auberginen i tunna skivor
Rabarberpaj med marängtäcke

Rabarberpaj med marängtäcke

Åh, nu är det rabarbersäsong. Mums. Det är ju så fantastiskt gott men synd att det är en sån kort period
Maränger

Maränger

Hemmagjorda maränger är nog tusanimej det bästa jag vet. De är liksom både godis, kaka, efterrätt och bakingrediens i ett
Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor

Okej, våffeldagen är inte officiellt förrän den 28. e mars i år. Men vi tjuvstartade lite igår kväll. Man lever bara en gång sägs det
Bästa glutenfria våfflorna

Bästa glutenfria våfflorna

Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
Smulpaj med blåbär (Glutenfri)

Smulpaj med blåbär (Glutenfri)

Ta fram smöret och skär i mindre bitar så att det mjuknar upp snabbare. Smöra en ugnsform. Häll i blåbär