4 4 port ris eller bulgur 2 ölkorvar t ex kabanoss 2 paprikor 1 dl cornichons 400 g strimlat griskött 2 msk smör eller margarin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 dl syltlök 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl vispgrädde 1 dl oliver (gärna olika sorter) Till servering morotsstavar ev dijonsenap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Lägg över köttet i en ugnsfast form. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet
Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter