Om jag har lyckats lista ut skillnaden mellan Galetter och Crêpes är att det förra är huvudrätt gjord på bland annat bovetemjöl met "matiga ingredienser", medan det senare görs på vanligt vetemjöl och serveras som efterrätt med söta tillval
Jag älskar franska galette. Jag har varit till några galette restauranger i Tokyo och jag älskar dem. Galette är en fransk bovetemjöl pannkakor brukar toppning med ägg, kött, fisk, ost, grönsaker skurna, äpple skivor, bär eller liknande ingredienser
I galetterna rullade vi in chèvre (eller som det stod på förpackningen. Idag blev det sen middag eftersom jag var på julkonsert och beundrade mannens eminenta tubaspel (jag kan vara landets enda tuba-groupie
Stek sedan galetterna så tunna du kan. * Om du vill att det ska gå snabbare kan du sätta ugnen på 200 grader och föra in dina galetter där och grädda dem tills de är klara
GaletterBlanda ut bovetet med cidern/vatten. Galetter250 g bovetemjöl5 dl cider/vatten2 ägg25 g smält smör½ tsk salt4 kokta skivade rödbetor2 skalade och strimlade gula lökar100 g smulad chevréost2 msk honung½ dl solroskärnorfärsk timjan till garneringflingsalt och nymald svartpeppar