efterrätter

efterrätter

  • 272 Recept
Mangofromage med chokladrippel

Mangofromage med chokladrippel

225 g mango. 15 st gelatinblad. 13 st ägg. 11 dl socker. 12 dl vispgrädde. 125 g mörk choklad. 11 st passionsfrukt
höstig pannkaka med hjälp av en mandelkvarn...

höstig pannkaka med hjälp av en mandelkvarn...

jag hittade i min receptbok med urklipp ett skojigt recept som verkade passa till hösten. kikade som vanligt runt bland andra bloggar under veckan och hittade då hos remsan ett liknande recept, tänkte att jag ändå skulle ge mig på det, men som de flesta brukar göra med andras recept så vill man gärna testa med sin egna touch
Tiramisu från Halv åtta hos mig

Tiramisu från Halv åtta hos mig

Brygg kaffet. Använd en form ca 15 x 20 cm. Dela äggen och separera vitan och gulan. Blanda äggula och strösocker och vispa till en jämn ljusgul smet
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Uppdaterat recept: Äppelostkaka

Uppdaterat recept: Äppelostkaka

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en liten form ca 15x25 cm. Hacka mandeln. Det går enkelt att göra med en vass kniv
Granola bowls med yoghurt och frukt

Granola bowls med yoghurt och frukt

2 mogna bananer (300 g). 140 g honung (2 tsk). 115 g mandelmjöl (2 msk). 14 g kanel (2 tsk). 113 g vegetabilisk olja (1 msk)
Havreskålar med fyllning

Havreskålar med fyllning

Nu närmar sig februari sitt slut, och jag tänkte därför visa er ett recept från mitt nyhetsbrev i januari
Glass i rån

Glass i rån

Vi bjöd hem brors- och kusinbarn på sommarlovsglass. Som en slags invigning på sommaren. Eftersom vädret inte riktigt var med oss fick vi lov att trängas runt köksbordet
Banoffeepaj

Banoffeepaj

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Banoffeepaj. Hipp hipp hurra för min brorsons första födelsedag
Semlor, olika varianter

Semlor, olika varianter

25 g jäst. ½ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade50 g smör, rumsvarmt4–5 dl vetemjöl
Äppel-päppel-päron-maräng

Äppel-päppel-päron-maräng

Den här nya skapelsen har fått sitt Hellsingska namn för den innehåller både päron och äpplen, som spetsats med en aning ingefära förutom vanilj och fått ett täcke av maräng med kokos
Inkokta plommon

Inkokta plommon

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en gryta tillsammans med vatten, socker, limeskal och limesaft och koka i 20 minuter