Skölj och skiva purjon. Strimla kålen och ta bort rotstock och grova bladnerver. Mjukstek purjon i smör och olja i en stor stekpanna i fem minuter utan att den tar färg
Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag. Men EN sås älskar han och det är den kalla såsen de får till panerad fisk i skolan
Om såsen börjar ”dela sig” tillsätter du lite vatten och fortsätter vispa. TipsOm du vill ha en magrare sås kan du smaksätta lätt crème fraiche med dragon, salt och peppar
Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit i en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en liten spritspåse i plast och klipp av spetsen
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
För några helger sedan provade jag att göra egen tomatsås till pizza. Tomatsås. Tomatsås1 burk krossade tomater2 msk tomatpurè1 tsk salt1/2 tsk malen svartpeppar1 nypa strösocker1 tsk torkad oreganoHäll tomaterna i en kastrull & låt koka upp. Låt såsen koka ihop cirka 10 minuter
Servings. 4. Cook Time. 10 Min. Guacamole med dill. 5 Min. Marinad till grillad lax med vitlök. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök