Ett väldigt enkel julgodis är att göra snabbvarianten av fudge där man egentligen bara kokar ihop kondenserad mjölk och choklad, och så får man en härlig och mjuk fudge
Igår gjorde jag en tomtelatte (recept kommer senare) åt maken och fick kondenserad mjölk över. Letade på nätet och hittade ett recept på Brigadeiros på mitt kök
Marianne hör lite julen till och de här små tryfflarna är ett måste på julafton hemma hos oss. Busenkla är dom att göra också, min 6-åriga dotter hjälpte glatt till att rulla tryfflarna i florsocker
Leilas Rocky Road är ju ett måste nu till jul tycker jag. En riktig kaloribomb men åh så gott. -) Enkelt är det också, det jobbigaste är nog att skala pistagenötterna
Idag ska ni få ett enkelt tips på julgodis som går riktigt snabbt att göra. Att smälta choklad och blanda med något gott är det allra smidigaste sättet att göra julgodis på, ingen termometer behövs och det kräver verkligen minimal arbetsinsats
1. Smält chokladen i vattenbad i kastrull på spisen eller värm upp den försiktigt i microvågsugnen. 2. Blanda i puffat ris i den smälta chokladen och klicka ut massan på smörpapper