fisk

fisk

  • 12 Recept
Recept: Vit fisk med fetaost/tomat/basilikatäcke

Recept: Vit fisk med fetaost/tomat/basilikatäcke

Lägg fisken i ugnssäker form. Bre den röda såsen över fisken. Vit fisk med fetaost/tomat/basilikatäcke (ca 6-7 personer). 800 g färsk torsk eller annan vit fisk. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 min eller tills fisken är genomgjord. 800 g färsk torsk eller annan vit fisk
Egenfiskad makrill på menyn

Egenfiskad makrill på menyn

Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom i aluminiumfolie
Lax pasta.

Lax pasta.

Börja med att steka fisken i salt och peppar. Lägg sedan i purjolöken, en fiskbuljongtärning och pressa i citronen
Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis ca 600 torskfilé 1 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk pesto salt peppar 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Inlagd makrill

Inlagd makrill

Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Vattna ur den salta makrillen i ca 12 timmar
INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

Det dröjde sedan inte länge innan svärfar Sven-Ove styrde ut skutan, eller snipan till pricken för årets första makrillfiske
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Men jag rensar och filear helst fisken själv eftersom jag tycker att de färdiga filéer som ligger i fiskdisken ofta ser lite tråkiga ut
Makrill i foliepaket

Makrill i foliepaket

Receptet kommer från svenskfisk. Gnid in fiskfiléerna med salt och lägg dem på varsit ark ugnsfolie. se men jag har som vanligt gjort några små ändringar
Våfflor för alla

Våfflor för alla

Våfflor på lov, helger och ledigheter är ett snabbt fixat och uppskattat mellanmål. Dessa är dessutom äggfria, så de flesta vi känner kan äta dem
Thai-fisk-gryta

Thai-fisk-gryta

Lägg sedan ner fisk i bitar och grovt hackad paprika - koka kort tills fisken är klar. 1 gul lök1 klyfta vitlök1 paprika2 stjälkar citrongräs1 buljong2 krm salt300 gr vit fisk1/2 zuccini2 dl kikärtor+1 burk kokosmjölkröd curry1 röd chilli, finhackad1 bit ingefära, finhackad1/2 lime (eller lite mer)1 tsk sockerKrossa stjälken på citrongräset, klyfta lök och hacka vitlök, skiva zuccini grovt