Lottas Kokbok

Lottas Kokbok

  • 20 Recept
Leilas goda Schwarzwaldtårta

Leilas goda Schwarzwaldtårta

6 äggvitor. 11 dl strösocker. 1100 g hasselnötter. 1300 g mörk choklad 70 %. 112 dl grädde. 11 msk Cointreau
SILL MED VÄSTERBOTTENOST

SILL MED VÄSTERBOTTENOST

1. Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer). 2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost
Schweizernöt cheescake

Schweizernöt cheescake

Krossa kexen fint. Lägg det i en skål och tillsätt kakao och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda. Häll kexmassan i en form och tryck fast den på botten och upp på kanterna
Schweizernöt mousse

Schweizernöt mousse

Gott Nytt År. Igår hade vi gäster och efter hummer och rådjursadel så kröntes middagen av denna enkla mousse
Frosting, extra fluff

Frosting, extra fluff

Blanda socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen tills det börjar sjuda. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng
Jespers semlor

Jespers semlor

Vetedeg till semlor1. Värm mjölken till ca 30 grader. Blanda i jästen och rör om tills jästen löst sig i mjölken
Snabba vörtbrödet

Snabba vörtbrödet

Ingredienser Portioner. 1 limpa 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 4 dl vetemjöl 4 msk vört 1 dl russin 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 dl lättöl 2 dl mild yoghurt 3/4 dl mörk sirap 1/2 dl rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Saftigt potatisbröd

Saftigt potatisbröd

Ingredienser. ca 6oo g potatis. 650 g (9 dl) vetemjöl. 2 dl vatten (från potatiskoket). 4 tsk salt. 2 msk olivolja