Brysselkålssallad Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. Spola den kall och skala av de yttersta bladen. Den "lilla kålen" som blir kvar delas på mitten Hemmets Journal
Brysselkålssallad med apelsinvinägrette & karamelliserade valnötter Den här salladen kommer jag att äta ända fram tills jul och minst ett par veckor efteråt. Brysselkål är en klassisk grönsak som tillhör julen lilla matdériven
Västerbottensrullar med löjrom Sätt ugnen på 200 grader. Riv den kokta potatisen grovt och blanda den med osten, äggulan, salt och vitpeppar www.koket.se
Calva-cider med timjanTillsammans med timjan blir det en helt magisk kombination. Receptet hittade jag i ett nummer av Icakuriren, oklart vilket Matrepubliken
Fräsch bönsallad En fräsch och lättlagad bönsallad som passar perfekt att serveras vid de flesta rätter. Du kan variera den i det oändliga Zeinas Kitchen
Festlig bönsallad – bra resistent stärkelse En smakrik och festlig bönsallad som ett tillbehör eller som en måltid som den är eller ihop med t. ex Lifezone - LCHF hälsa & Zumba Karlstad
Syltade kantareller Lägg kantarekllerna i väl rengjorda glasburkar. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret löst sig Recept.se
Rabarber- och mangochutney I allra värsta fall även komma att avsky den söta, sammetslena och underbart goda frukten. Som med så mycket annat kommer vi aldrig få veta Miss Meisters mat med mera...
Kryddig plommonmarmelad Skölj och lägg plommonen och vatten i en stor vid gryta. Lägg citron, ingefära och stött kardemumma i grytan Hemmets Journal
Pizza bianco med getost, persika och sparris Servera tillsammans med salladen. 1. Sätt ugnen på 200-225 grader. 2. Pizza. Bred ut 1 dl yoghurt på varje pizzabotten MatHem
Krusbärscurd. Sjud bären i vattnet så de mjuknar och vätskar sig i 5 minuter under lock. Passera genom en finmaskig sil så det blir 2 dl slät pure Carinas Mat och Prat
Mangosalsa Jag började med det vid lunchtid men sen skulle jag "bara" göra en sak, det verkade dock som att denna "sak" tog några timmarFå lite matro
Mangosalsa Den kommer att bli ett givet tillbehör när vi äter tacos i fortsättningen. Kommentera. 0kommentarer. 08 Sep JossansMat.blogg.se
Rabarberchutney med ingefära. Förra året gjorde jag en chutney med curry som var fantastiskt god och här kommer en annan variant som passar till det mesta som är grillat Carinas Mat och Prat
Granskott Då var det dax att göra lite granskottssirap. Det man behöver är granskott, socker och en glasburk. Gör så här *Lenas lilla blogg*