Grötkokbok

Grötkokbok

Risgrynsgröt med äppelkompott

Risgrynsgröt med äppelkompott

Börja med äppelkompotten. Riv äpplena, kärna ur och hacka dadlarna. Koka upp äpplen, dadlar, vatten, kanel och kardemumma i en kastrull på svag värme
Kall chiagröt med havregryn

Kall chiagröt med havregryn

Ingredienser 4 msk chiafrön. 2 dl osötad mandelmjölk. 1 tsk vaniljpulver. 115 g frysta hallon. 1 msk agavesirap
Chiagröt med Hallon & Kokos

Chiagröt med Hallon & Kokos

1. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme i ca tre minuter.   Rör om då och då. 2. Servera med mandelmjölk, kokos och hackade mandlar
Fibergröt med Äpple & Kokos

Fibergröt med Äpple & Kokos

1. Blanda gryn, vatten och salt i en kastrull (önskas grynigare gröt, rör ner grynen i kokande vatten)
Kokosgröt

Kokosgröt

1. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme i cirka tre minuter. Rör om då och då. 2. Servera med kokosmjölk, hackade hasselnötter och flytande honung
Risifrutti

Risifrutti

Ta fram en tjockbottnad kastrull med lock. Mät upp och tillsätt grötris, salt, smör samt vatten. Koka upp
Varm morotsgröt med äppeltopping

Varm morotsgröt med äppeltopping

Morotsgröt4 dl havregryn 4 dl äppeljuice (ekologisk) 6 dl mjölk (ekologisk. eller havremjölk eller vatten) 1-2 morötter, skalade och rivna 1 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1 tsk flingsalt
Hälsogröt

Hälsogröt

4 dl havregryn. 14 dl rågflingor. 12 dl hirsflingor. 11 dl linfrön. 11 dl grötblandning (se ovan). 12 dl vatten