Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Ta efter behov. Smaka av. När jag oftast ska göra ett recept som innehåller kryddor så går jag inte efter måtten på receptet, utan jag börjar försiktigt tills jag får den smak som JAG vill ha
11 såser till kycklingStekt kycklingROSÉPEPPARSÅS4 portioner2 msk stött rosépeppar2 dl vispgräddeStrö rosépepparn över kycklingen och häll vispgrädden över. Såser till ugnsstekt kycklingHASSELNÖTSSÅS4 portioner1 dl kvarg, t ex Kesella½ dl mjölk½ dl finhackade hasselnötter1 pressad vitlöksklyftaBlanda Kesella, mjölk och hasselnötter i en skål och pressa sedan ned vitlöken. Såser till kokt kycklingDILLSÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl kokspad från kycklingensalt, pepparpressad citron2 dl finhackad dillVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp