Paj

Paj

  • 7 Recept
Tacopaj

Tacopaj

Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad

Enkel pajdeg

Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter. Det här var ett av de första recept som jag lärde mig utantill och som jag använder mest till vardags, både när jag gör matpajer och söta pajer med frukt eller bär (då med socker istället för salt – se receptet)
tacopaj med kall kryddig sås

tacopaj med kall kryddig sås

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg. Servera pajen med sås, sallad och nachos
Köttfärspaj till middag igår

Köttfärspaj till middag igår

Igår blev det en jättegod köttfärspaj till middag som vi åt tillsammans med en sallad som bestod av fetaost, blandade salladssorter, körsbärstomater och rostade nötter
Broccolipaj

Broccolipaj

Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna. Pajdeg. Börja med att blanda alla ingredienser till pajskalet
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen