Finsk kålrotslåda Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad. Mosa dem när de är färdigkokta www.koket.se
Finsk morotslåda 300 g morot, rårivna 0,75 dl rundkornigt ris 2 dl vatten 2 msk smör 5 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm muskot, riven 1 msk sirap 1 ägg 0,5 dl grädde www.koket.se
Coleslaw med rödkål 500 gram rödkål. 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt). 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker receptfavoriter.se
Stuvad vitkål Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen www.ica.se
Purjolöksgratäng gratäng med purjolök Koka upp en kastrull med 0,5 liter vatten. Tillsätt 0,5 tsk salt. Rensa, dela, skölj och strimla purjolöken i 1-3 cm bitar receptfavoriter.se
Jordärtskocksmos 500 gram jordärtskockor. 300 gram mjölig potatis. 1 dl mjölk, standard 3%. 25 gram smör. 0,5 tsk salt. 1 krm vitpeppar receptfavoriter.se
Pressgurka Ingredienser Portioner. 4 1 färsk gurka 3 krm salt 2 msk ättika (12%) 1 dl vatten 2 msk socker 1/2 krm vitpeppar 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan www.ica.se