Grönsaker

Grönsaker

  • 10 Recept
Finsk kålrotslåda

Finsk kålrotslåda

Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad. Mosa dem när de är färdigkokta
Finsk morotslåda

Finsk morotslåda

300 g morot, rårivna 0,75 dl rundkornigt ris 2 dl vatten 2 msk smör 5 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm muskot, riven 1 msk sirap 1 ägg 0,5 dl grädde
Coleslaw med rödkål

Coleslaw med rödkål

500 gram rödkål. 1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt). 2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
Stuvad vitkål

Stuvad vitkål

Ingredienser Portioner. 4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jordärtskocksmos

Jordärtskocksmos

500 gram jordärtskockor. 300 gram mjölig potatis. 1 dl mjölk, standard 3%. 25 gram smör. 0,5 tsk salt. 1 krm vitpeppar
Pressgurka

Pressgurka

Ingredienser Portioner. 4 1 färsk gurka 3 krm salt 2 msk ättika (12%) 1 dl vatten 2 msk socker 1/2 krm vitpeppar 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan