Nyttiga luncher och middagar

Nyttiga luncher och middagar

Vegansk Fiskgratäng

Vegansk Fiskgratäng

Det känns lite dubbelt, på ett sätt är det skönt att faktiskt vara tillräckligt sjuk för en gångs skull för att faktiskt inte riktigt orka eller kunna jobba (ok – jag pallar ligga i sängen eller i soffan å skriva en stund, men inte i timmar – och jag orkar verkligen inte springa runt på stan eller laga en massa mat) så jag har för en gångs skull en anledning till att inte göra så mycket annat än att kolla på Star Trek

Pampig Pumpasoppa

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i smör tills löken får lite färg. Nu får morots och pumpabitarna hoppa i , fräs runt och låt dem få lite smak av löken
Sushi på quinoa: veganskt och alldeles fantastiskt!

Sushi på quinoa: veganskt och alldeles fantastiskt!

Men så har jag ju det här problemet att jag ständigt vill äta något nytt och spännande - dels för min egen skull, dels för bloggens skull - och därför får jag alltid gnugga geniknölarna för att se hur jag kan förädla min kokta quinoa
Fiskbiffar och ajvarsås

Fiskbiffar och ajvarsås

Kör fisk, purjo, lime, vitlök, ingefära, ägg, salt och peppar i matberedare till en jämn färs. Lägg i den finhackade chilin och fiberhusk, kör ett några sekunder till, låt stå en stund och rör om
Zoodles med tonfisk och tomat

Zoodles med tonfisk och tomat

De är snabba att göra, helt naturligt och betydligt nyttigare än pasta. Jag slängde ihop en snabb och supergod stekpanna med massa färsk tomat, vitlök, persilja och tonfisk
Squash soppa med räkor.

Squash soppa med räkor.

Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolök, 
squash, vitlök och kummin ett par minuter i en stor gryta med smör
Fiskfärs med citronsky

Fiskfärs med citronsky

Lägg fisken i bitar, salt, peppar, mjölk, ägg, potatismjöl, dill och gräslök i matberedaren med kniven monterad
Pumpachili med gojibär och grönkål

Pumpachili med gojibär och grönkål

Jag är trött när jag vaknar och när klockan är sju på kvällen vill jag redan bädda ner mig i sängen. Lite piggare blir jag i alla fall av att äta färggrann och stark mat
Aubergine och svart ris-pilaff

Aubergine och svart ris-pilaff

Blanda avsvalnat ris, linser och grönkål med tärnad avokado, hackad rödlök, färsk mynta, pistaschnötter och torkade aprikoser
Krämig fisksoppa

Krämig fisksoppa

Ansa och skiva fänkålen i tunt. Skala och tärna potatisen. Skala och skiva moroten. Tillsätt fond, vatten och crème fraiche
Veganska biffar med zucchini, quinoa och kikärter

Veganska biffar med zucchini, quinoa och kikärter

Jag har dock ändrat lite på mängden kryddor och örter. I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)