Det känns lite dubbelt, på ett sätt är det skönt att faktiskt vara tillräckligt sjuk för en gångs skull för att faktiskt inte riktigt orka eller kunna jobba (ok – jag pallar ligga i sängen eller i soffan å skriva en stund, men inte i timmar – och jag orkar verkligen inte springa runt på stan eller laga en massa mat) så jag har för en gångs skull en anledning till att inte göra så mycket annat än att kolla på Star Trek
Det är en ganska ny kärlek i mitt liv och våra vägar möttes först för ett par år sedan. Men jag älskar de små godingarna och äter dem med glädje så ofta jag kan
Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i smör tills löken får lite färg. Nu får morots och pumpabitarna hoppa i , fräs runt och låt dem få lite smak av löken
Men så har jag ju det här problemet att jag ständigt vill äta något nytt och spännande - dels för min egen skull, dels för bloggens skull - och därför får jag alltid gnugga geniknölarna för att se hur jag kan förädla min kokta quinoa
Kör fisk, purjo, lime, vitlök, ingefära, ägg, salt och peppar i matberedare till en jämn färs. Lägg i den finhackade chilin och fiberhusk, kör ett några sekunder till, låt stå en stund och rör om
De är snabba att göra, helt naturligt och betydligt nyttigare än pasta. Jag slängde ihop en snabb och supergod stekpanna med massa färsk tomat, vitlök, persilja och tonfisk
Det är en god och mättande sallad som passar när som helst helt enkelt. Lätt att göra med bekanta och fräscha smaker av basilka, vitlök och soltorkad tomat
Blomkål är bara så himmla gott – och kan användas till allt möjligt. Själv tycker jag om att använda den t ex som ersättning för ris och dylikt (kolla mina tidigare recept på blomkålsris nedan)
Jag är trött när jag vaknar och när klockan är sju på kvällen vill jag redan bädda ner mig i sängen. Lite piggare blir jag i alla fall av att äta färggrann och stark mat
Nykokt pasta - glutenfri här hos oss förstås - med en krämig och smakrik sås på plommontomater, lök, vitlök och silkestofu, och toppad med hackade svarta oliver
Jag har dock ändrat lite på mängden kryddor och örter. I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)