Jag har kommit på att jag bakar alldeles för lite bröd. Ja, nu trodde jag väl inte att det är krångligt, jag gillar ju att baka kakor så jag fattar egentligen inte varför jag inte bakar bröd
Detta premiärbakets recept kommer ur Fredriks Nyléns bok Fredriks Fika. Tack för hälsningen Fredrik, kan komma att behövas här i köket när jag nu äntligen går loss i din bok bakbok
De bakas i långpanna och det blir en del rutor (ca 40 st), men de har ändå bra åtgång för de är så goda. Botten500 g smör10 dl vetemjöl4 dl strösocker4 msk vaniljsocker1 msk bakpulver. Tryck ut hälften av degen i en långpanna (ca 30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. 1 msk bakpulver
Den här smörkrämen smakar aningen godare än enkel smörkräm med bara smör och florsocker. Den är väldigt mjuk och lätt att använda när man spacklar en tårta