Lägg pirogerna på bakpappersklädd plåt, pensla dem med uppvispat ägg och strö över pinjenötter. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg
Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Blanda mjöl och salt och finfördela smöret häri. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
För några dagar sedan satt jag och bläddrade i Vår Kokbok för att få lite ny matinspirationoch hittade ett recept på pirogersom jag blev sugen på att prova
florsocker. Skala ochgrov riv äpplen. Lägg i en stekpanna, häll sockretoch kanelen blanda. Stek den tills den blir mjuk och allt vätska har dunstat bort
Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången