Piroger o Pajer

Piroger o Pajer

Piroger med seitan

Piroger med seitan

Lägg pirogerna på en plåt på ett ark bakplåtspapper. Ta en lagomstor bit färdiglagad seitan och mixa till lagomkonsistens i en vanlig hushållsmaskin
Prima piroger

Prima piroger

Lägg pirogerna på bakpappersklädd plåt, pensla dem med uppvispat ägg och strö över pinjenötter. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg
Matiga piroger

Matiga piroger

Blanda ihop degen i matberedare eller på bakbordet. Skala och hacka löken. Tärna korvengrovtoch fräs tillsammans med lök i smör
Piroger med olika fyllning

Piroger med olika fyllning

Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Blanda mjöl och salt och finfördela smöret häri. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
Piroger med kött- och grönsaksfyllning

Piroger med kött- och grönsaksfyllning

För några dagar sedan satt jag och bläddrade i Vår Kokbok för att få lite ny matinspirationoch hittade ett recept på pirogersom jag blev sugen på att prova
Karelska piroger

Karelska piroger

Direkt efter gräddningen doppaspirogerna hastigt i det kokandedoppningsbadet. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg
Underbara piroger

Underbara piroger

Jag har faktiskt aldrig gjortpiroger förut vad jag kan minnas. Däremot vet jag redan nu att jag kommer att göra dem igen
Äppel piroger ( elmali kurabiye )

Äppel piroger ( elmali kurabiye )

florsocker. Skala ochgrov riv äpplen. Lägg i en stekpanna, häll sockretoch kanelen blanda. Stek den tills den blir mjuk och allt vätska har dunstat bort
Ylva pirog

Ylva pirog

Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången