Kött

Kött

  • 43 Recept
Krämig lövbiffsgratäng Victorias provkök

Krämig lövbiffsgratäng Victorias provkök

Gör så här. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla lövbiffen tunt och lägg den i en bunke. Tillsätt soja, fond och riven vitlök, rör om så allt blandas väl och låt stå och dra en stund medan du steker grönsakerna
Marinerade spareribs

Marinerade spareribs

Köttbuljong. Gör så här. Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna
Världens godaste Fläskfilégryta

Världens godaste Fläskfilégryta

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på
KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA

KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA

Hetta upp oljan och stek köttet tills det fått lite färg. Gör så här. Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna i slantar och delar svampen i mindre bitar
Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng med potatis

Skiva potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. 2. Färssås. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt
Kålpudding

Kålpudding

Gör så här. Sätt ugnen på 175°C. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta
OXFILÉ PROVENCALE PÅ MITT VIS Catarina König

OXFILÉ PROVENCALE PÅ MITT VIS Catarina König

Lägg in köttet i en lagom stor vakuumpåse och lägg i en delad vitlök samt lite färsk timjan. Ta ur köttet ur vakuumpåsen och bryn på runt om i en het stekpanna med smör
Helstekt Fläskfilé med supergod marinad

Helstekt Fläskfilé med supergod marinad

Det ska bli en yta på köttet. 3) Låt gärna marinaden stå och gojsa ihop sig med köttet/kycklingen i kylen en stund, minst 30 min men gärna över hela natten. Den ska steka i ca 15-20 min eller tills köttet nått en innertemperatur på 65 grader
HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BALSAMICOSÅS

HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BALSAMICOSÅS

Slutligen smular du i köttbuljongen. Häll sedan gräddblandningen över köttet. 5) Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. 1 köttbuljong
Kasslergratäng

Kasslergratäng

Skiva kasslern och skär av kanterna. Rensa och skiva ananasen i tunna skivor. Jag skar bort stocken i mitten, behövs inte men ibland är den lite träig och då blir det godast utan den
Gyros på Muurikkan

Gyros på Muurikkan

Stimla köttet och arbeta in gyroskryddan i köttet (ta inte allt). Lägg ett bröd på en bit folie Fördela kött, tomat, sallad, gurka, fefferoni, lök och sås på brödet
Grilla kött

Grilla kött

Hemligheten för att få det perfekta köttet är att grilla enligt principen ”Low and slow”. Då bryner du fläskfilén över glöden och sedan flyttar du köttet till den del av grillen där det inte är någon glöd