Godkväll mina vänner. Orientalisk skinkgryta. Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, och ja, faktum är att jag ska göra det alldeles strax också vill jag lova
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i en het panna. Kärna ur och skiva äpplet. Rada upp ett par baconremsor tätt ihop och lägg en kycklingfilé ovanpå
Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det till middag så blev det renässans
Nu har jag äntligen testat göra vanlig hederlig gnocchi, och resultatet blev väldigt bra. De fick en annan konsistens än de man köper i paket, aningen mjukare, men det var inget negativt
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Idag tänker jag bjuda på ett av mina favoritrecepet när det gäller att tillaga kycklingfiléer. Det var då jag tog mina allra första stapplande steg i köket ensam utan "back-up" från någon förälder, morförälder eller lärare