Nöt och lamm

Nöt och lamm

Christins surf and turf

Christins surf and turf

Oxfilé4 port oxfilé, tournedos (á 200 g) 4 msk smör 1 msk salt 2 tsk svartpeppar 2 klyftor vitlök 4-5 kvistar färsk timjan 0,5 dl cognac Steksnöre
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Till servering haricots verts, kokta smör 1 citron, finrivet skal och saft färsk timjan. Oxfilé800 g oxfilé (mittbit) 2 msk smör 1 msk olja 1 klyfta vitlök, krossad 2-3 kvist färsk timjan salt peppar
Schnitzel med pommes och örtkräm

Schnitzel med pommes och örtkräm

4 skivor fläskfilé, eller kalvfilé (400 g) 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 2-3 ägg 1 dl vetemjöl 4 dl pankoströbröd smör, till stekning olja, till stekning
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Grillad picanha med chimichurri och bearnaisesås

Grillad picanha med chimichurri och bearnaisesås

Picanha1 picanha, med en fin tjock fettkappa. 1-1,5 kg 1 msk salt 1 msk peppar. Chimichurri50 g färsk bladpersilja 30 g korianderblad 3 klyftor vitlök 1 citron, pressad 0,5 msk salt 1 krm peppar, nymalen 0,5 msk chiliflakes 1 tsk rökt paprikapulver 1 dl olivolja
Picanha med chimichurri

Picanha med chimichurri

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chimichurri 1 odefinierad grovsalt , efter smak 1 msk vitlök , finhackad 1 msk gul lök , finhackad 1 msk persilja , finhackad 1 msk gräslök , finhackad 1 msk grön paprika , hackad 1 msk oregano , färsk, hackad 1 tsk röd chilipeppar , torkad 0,5 dl vinäger , röd 1,5 dl olivolja 1 st lagerblad Picanha ca 1,2 kg 1 msk grovsalt 1,2 kg picanha Köp receptet
Schnitzel cordon bleu med puré på jordärtskocka

Schnitzel cordon bleu med puré på jordärtskocka

4 skiva kalvinnanlår 4 skiva rökt skinka 8 skiva hårdost, mellanlagrad dijonsenap 1 ägg, stort ca 2 dl pankoströbröd ca 1,5 dl vetemjöl smör, till stekning rapsolja, till stekning