Förrätt

Förrätt

  • 19 Recept
Burrata med pistaschnötter

Burrata med pistaschnötter

1. Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Skala och hacka pistaschnötterna grovt och häll över dem
Burrata med hallon och tomatsallad

Burrata med hallon och tomatsallad

2 dl hallon (frysta tinade om det är vinter) 2-3 msk olivolja (smakrik) 1 tsk balsamvinäger 250 g tomat 2 burrata pistagenötter, skalade och hackade flingsalt svartpeppar
Ärt- och citronbruschetta

Ärt- och citronbruschetta

3 dl frysta ärtor 4 skiva rostbröd (ev. glutenfritt) 1 klyfta vitlök 1 dl persilja, löst packad 1 citron, saft och zest 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
Myllymäkis toast skagen

Myllymäkis toast skagen

Skala alla räkor och ställ åt sidan. Gör en majonnäs genom att lägga ner äggulor, senapen och vinägern i en bunke
Ljummen carprese-toast med buratina

Ljummen carprese-toast med buratina

Det här behöver du för 4 personer. 4 skivor toastbröd. 4 st Buratina eller Burata. 3 st Schalottenlök. 2 st Vitlöksklyftor
Asiatisk toast skagen

Asiatisk toast skagen

4 skiva surdegsbröd (eller formfranska) ca 300 g skalade räkor 2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari) 0,5 msk dill 0,5-1 tsk sesamolja 1 dl majonnäs smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen