Petits choux med Kalixlöjrom, rödlök och dill 1,5 dl vatten 50 g smör 1 dl vetemjöl 1,5 ägg 0,5 krm salt. Tillbehör160 g Kalix löjrom 2 dl smetana, spritsad 1 rödlök, fint hackad färsk dill ev citron www.koket.se
Burrata med pistaschnötter 1. Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Skala och hacka pistaschnötterna grovt och häll över dem MatHem
Burrata med hallon och tomatsallad 2 dl hallon (frysta tinade om det är vinter) 2-3 msk olivolja (smakrik) 1 tsk balsamvinäger 250 g tomat 2 burrata pistagenötter, skalade och hackade flingsalt svartpeppar www.koket.se
Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs, äppelkräm, citronfänkål och rostade hasselnötter 100 g hasselnötter 8 pilgrimsmusslor 50 g smör 1 msk olja salt. Citronfänkål1 fänkål 1 citron, pressad 2 msk äppelmust salt www.koket.se
Ärt- och citronbruschetta 3 dl frysta ärtor 4 skiva rostbröd (ev. glutenfritt) 1 klyfta vitlök 1 dl persilja, löst packad 1 citron, saft och zest 0,5 dl olivolja salt svartpeppar www.koket.se
Ostkorgar med skaldjursröra toppade med färska räkor Ostkorgar. Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon och smält osten på svag värme tills den går ihop www.koket.se
Myllymäkis toast skagen Skala alla räkor och ställ åt sidan. Gör en majonnäs genom att lägga ner äggulor, senapen och vinägern i en bunke www.koket.se
Ljummen carprese-toast med buratina Det här behöver du för 4 personer. 4 skivor toastbröd. 4 st Buratina eller Burata. 3 st Schalottenlök. 2 st Vitlöksklyftor nigab.se
Asiatisk toast skagen 4 skiva surdegsbröd (eller formfranska) ca 300 g skalade räkor 2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari) 0,5 msk dill 0,5-1 tsk sesamolja 1 dl majonnäs smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen www.koket.se