Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 200 g (ca 2 dl) vatten, ca 30°C 300 g (ca 3 dl)) mjölk, ca 30°C 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl 200 g (ca 2 dl) strösocker 150 g(ca 150 g) smör 250 g (ca 2,5 dl) kesella/kvarg 10 g (ca 1 ½ tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma Fyllning 300 g mandelmassa 150 g smör ca 1,5-2 dl blåbärssylt, rumsvarmt 20 g (ca 2 msk) vaniljsocker Topping 25 g smör, smält 2 dl strösocker
Bullarna ska få en gyllenbrun färg. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken