Bullar och munkar

Bullar och munkar

Blåbärsbullar

Blåbärsbullar

Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 200 g (ca 2 dl) vatten, ca 30°C 300 g (ca 3 dl)) mjölk, ca 30°C 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl 200 g (ca 2 dl) strösocker 150 g(ca 150 g) smör 250 g (ca 2,5 dl) kesella/kvarg  10 g (ca 1 ½ tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma Fyllning 300 g mandelmassa 150 g smör ca 1,5-2 dl blåbärssylt, rumsvarmt 20 g (ca 2 msk) vaniljsocker Topping 25 g smör, smält 2 dl strösocker
Blåbärsbullar med mandelmassa

Blåbärsbullar med mandelmassa

Bulldeg30 g jäst 3 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck eller vatten) 90 g strösocker [1 dl] 2 tsk malen kardemumma, eller mortlad 3 g salt [0
Camillas bästa kardemummabullar

Camillas bästa kardemummabullar

Fyllning200 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 msk malen kardemumma 2 tsk majsstärkelse 1 msk vatten
Solbullar med rabarber

Solbullar med rabarber

Pocherad rabarber4 stjälkar rabarber (ca 100 g skalad) 1 vaniljstång 1 dl rörsocker 0,5 dl vatten 0,5 dl vitt vin
Mumma kardemumma

Mumma kardemumma

50 g jäst 5 dl mjölk, kall (3 %) 1,5 dl vit sirap 1 ägg 1,5 msk kardemummakärnor, mortlade 150 g smör, rumsvarmt 13-15 dl vetemjöl special
Minimunkar på fyra ingredienser

Minimunkar på fyra ingredienser

2,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1,5 dl yoghurt, t ex med vaniljsmak (eller filmjölk) ca 0,5 l neutral olja, till fritering strösocker, att rulla i
Smördegskanelbullar

Smördegskanelbullar

4 plattor fryst smördeg. 25 g tunnhyvlat smör. strösocker, kanel