Helg

Helg

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver
Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad

Grillad entrecôte med örtsmör och potatissallad

4 skivor entrecôte, gärna marmorerad med mycket fett salt peppar. 1Örtsmör200 g smör, rumsvarmt 1 kruka färsk basilika 1 kruka persilja 3 klyftor vitlök, pressad 1 citron, finrivet skal salt peppar
Hoisinkarré med smashad gurksallad

Hoisinkarré med smashad gurksallad

800 g fläskkarré, i skivor 2 msk japansk soja 2 klyftor vitlök 1 msk sesamolja 1 dl hoisinsås. Gurksallad1 gurka 1 röd chilifrukt 4 msk japansk soja 2 msk risvinäger 2 tsk sesamolja 2 tsk sesamfrön, rostade 1 kruka färsk koriander, hackad ev salt
Kalle kulas fläskpannkaka

Kalle kulas fläskpannkaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pannkaka 300 gram sidfläsk 1,5 msk olivolja 1 krm salt 1,5 krm svartpeppar 7 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl 1 tsk salt 5 st ägg 30 gram smör , till formen Tillbehör 300 gram vitkål 2 tsk olivolja 2 tsk vit balsamvinäger 1 krm salt 1 dl lingonsylt , till servering Köp receptet Näringsvärde Kcal
Tunnbrödsrulle med varmrökt sik och dansk remoulad

Tunnbrödsrulle med varmrökt sik och dansk remoulad

4 mjuka tunnbröd 1 varmrökt sik, rensad och bruten i bitar (alt clarias eller rökt tofu) 16-20 färskpotatisar, kokt och skivad 2 äpplen, tunt skivad 1 fänkål, tunt skivad 1 kruka dill ca 4 cm färsk pepparrot
Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

4 port sushiris 4 skiva fläskkarré [ca 600 g] 2 msk japansk soja 0,5 msk rörsocker 1 msk sesamolja 1 msk ingefära, finriven 1 klyfta vitlök 1 spetskål 1 dl majonnäs 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade 1 msk ingefära, finriven 1 msk japansk soja 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
Biff tagliata med rostad vitlökssås

Biff tagliata med rostad vitlökssås

900 g mandelpotatis 5 klyftor vitlök 250 g körsbärstomater 3 skivor entrecôte (à 250 g) 2 dl majonnäs 65 g rucolasallad 50 g parmesanost, hyvlad 50 g pinjenötter, rostade balsamvinäger olivolja salt peppar
Halstrad lax med matsuhisadressing

Halstrad lax med matsuhisadressing

Ingredienser Portioner. 6-8 Matsuhisadressing 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1/2 msk finhackad ingefära 2 msk japansk soja 1 msk vatten 1 tsk strösocker 1 msk sesamolja 2 msk neutral rapsolja Lax 400 g färsk odlad laxfilé utan skinn 1/2 kruka dill 1 kruka koriander 1 msk rostade sesamfrön Lägg till i inköpslistan